Kas tõesti jagab Tartu linnavalitsus kooliõpilastele lubatust väiksemas summas toidupakke?

Kuuuurija
Copy
PRN01: TOIDUPANK : PÄRNU, EESTI,  22DEC15-

ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: TOIDUPANK : PÄRNU, EESTI, 22DEC15- ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Kuuuurijaga» võttis ühendust Tartu linnas elav perekond, kes väidab, et nad saavad linnavalitsuselt odavamaid toidupakke, kui esialgu lubati.

Leena (nimi muudetud, toimetusele teada) kirjutas meile, et tema meelest tehakse nende perele sellega ülekohut. 

Leena lapsed käivad Tartu linnas koolis ja kuna praegu toimub kaugõpe, on riigi poolt lubatud igale lapsele kümne euro väärtuses toitu nädalas. Nüüd aga väidab naine, et nende pere ei saa nädalas kaugeltki selle summa eest toitu, vaid pigem olevat toidupakk heal juhul kolm eurot väärt.

Leena hakkas uurima, kui palju asju pannakse teistes valdades laste toidupakkidesse, ja just see vaatepilt tekitaski temas kõige rohkem nördimust.

Naine edastas ka «Kuuuurijale» pildid eri koolide toidupakkidest.

Foto: Leena, kes pöördus "Kuuuurija" poole
Foto: Leena, kes pöördus "Kuuuurija" poole

«Kuuuurija» kirjutas Leena piltide järgi toiduained üles ning uuris nii e-Selverist kui ka e-Coopist, kui palju on selliste toidukorvide maksumus poes tegelikult.

Leena pere kahe nädala toidupakis olid järgnevad toiduained:

  • 3 porgandit
  • 1 Kaera sepik
  • 1 Külluse moos
  • 1 liiter piima kilepakis
  • 250 g hapukoort
  • 1 kg Poola õunu
  • Kommi Asemel pähklisegu
  • 1 kg riisi

Just selline toidukorv maksab e-Coopi hindade järgi umbkaudu kaheksa eurot ning e-Selveri hindade järgi ligikaudu üheksa eurot.

Kui vastab tõele, et selline kogus toitu anti ühe lapse kohta kaheks nädalaks, on toidupakile kulunud lubatust poole väiksem summa.

Leena saadetud piltidel võis näha ka Tartu valla haldusalas asuva Kõrveküla kooli toidupakki.

Tartu vallavanem Jarno Laur kinnitas, et saadetud fotol on tõepoolest Tartu valla toidupakk ning lisas: «Tartu vallas on viis kooli (Kõrveküla põhikool, Lähte ühisgümnaasium, Tabivere põhikool, Johannes Voldemar Veski nim. Maarja-Magdaleena põhikool ning Laeva kool), mis annavad kõigile soovijaile koolitoidu asendamiseks paki väärtusega 10 eurot nädalas. Sellele vastab ka foto Kõrveküla kooli toidupakist.»

«Kuuuurija» uuris ka Kõrveküla põhikoolist toidupaki maksumust ning leidis, et antud toidukogus maksab ligikaudu 16 eurot. See on lubatud nädala maksumusest lausa poole võrra suurem summa.

Uudis on täiendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles