Tütrel jäid emale lilled saatmata, sest Eesti palgaga ta neid Soomes tellida ei suutnud

Kuuuurija
Copy
Pidulik lillekimp.
Pidulik lillekimp. Foto: Mihkel Maripuu

«Kuuuurijaga» võttis ühendust 38-aastane Maarja, kes soovis Soomes töötavale emale saata emadepäeva puhul üllatuseks lilli, kuid kimpude hinnad olid üle mõistuse kallid.

Maarja ja tema pere sissetulek on olnud alati Eesti keskmine või veidi väiksem. Oma pere elu parendamiseks otsustas Maarja ema Julia kolida mõneks ajaks Soome, et aidata perel uuesti jalad alla saada.

Maarja on kahe lapsega üksikema ning eluraskuste tõttu pidi ta kolima vanemate majja, kus elamistingimused polnud samuti kiita.

Alates päevast, kui Julia Soomes töötab, on ta saatnud perele iga kuu raha, mille eest on nii lastele riideid ostetud kui ka maja ehitatud. «See on suur ohverdus, mida ema meie pärast tegi. Olla pidevalt oma abikaasast ja perest nii pikalt eemal, see nõuab tugevust!» on Maarja emale siiralt tänulik.

Poemüüjana töötav Maarja soovis teha emale üllatuse ning saata talle emadepäevaks kulleriga lillekimp. Naine arvas, et see on vähim, mida ta teha saab, et emale rõõmu valmistada. Rahanappuse tõttu ei saanud ta siiski oma mõtet teostada.

Kui Eestis maksab väiksem lillekimp 20–30 eurot, siis Soomes on hinnad lausa 2–3 korda kallimad.

«Leidsin kodulehelt võimaluse vaid lillekimpe tellida, üksikult lilli interneti kaudu tellida ei saanud. Need lillekimbud olid hirmkallid! Alla 50 euro ei maksnud ükski kimp, lisaks sellele veel kullerteenus ka,» oli naine hindu nähes olukorras pettunud. Tal tuli leppida vaid ilusa sõnumiga emale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles