Eestlasi on tabanud matkabussi hullus

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Matkabuss.
Matkabuss. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Kuuuurija» sai seekord kõne naisterahvalt, kes plaanis minna suvel matkabussiga Eestimaad avastama. Erinevaid matkaautode rentijaid läbi helistades aga selgus, et peaaegu iga viimane kui sõiduk on selleks suveks juba välja renditud ning esimesed vabad autod on saadaval alles augusti teises pooles.

39-aastane Irina rääkis «Kuuuurija» toimetusele, et pandeemia ajal on kodus istutud küllalt ning nüüd oli tal soov minna perega mööda Eestimaad rändama. «Ise veel mõtlesin, et matkabuss tundub nii hea originaalne plaan,» rääkis Irina, «aga siis selgus, et see originaalne plaan on vist peas kõigil eestlastel!»

Irina helistas enda sõnul läbi kümmekond ettevõtet, kes Eestis matkabusse rendivad, kuid vabu autosid selleks suveks neil enam väga pakkuda polnud. Esimesed vabad autod olid saadaval alles augustis, ajal, kui Irina ametlik puhkus on kahjuks juba läbi saanud.

«Need matkabussid pole ju üldse odavad rentida, aga tundub et eestlastel raha on, sest miks muidu nad kõik otsas on!» naeris Ida-Virumaalt pärit naine.

«Kuuuurija» uuris matkabusse rentivatelt firmadelt, kas tõesti armastavad eestlased ratastel mööda kodumaad ringi vurada.

Tuli välja, et koroonaaeg on matkaautodega seotud ettevõtetele olnud tõesti väga magus. Populaarsust on matkabussiga puhkamine Eestis kogunud juba mõnda aega ja üks peamine põhjus on see, et koroona tõttu on välismaale sõita keeruline ning kodus puhkamine on saanud taas tõmbenumbriks.

«Kuuuurija» helistas mitmele sellisele ettevõttele ja tuli välja, et Irina jutt vastab tõele. Pea kõikide rendifirmade autod olid juba aprilli lõpus kogu suveks ära broneeritud.

Ratastel suvila hinnad varieeruvad sõltuvalt matkaauto suurusest ja sisust. Matkaauto päevane rendihind jääb keskmiselt 100–200 euro vahele ja sellele hinnale lisanduvad veel eri lisateenused. Näiteks saab matkaauto juurde eraldi raha eest rentida ka grilli, välimööblit, voodipesu, nõusid jms.

Kuidas ja kes saab endale matkabussi rentimist lubada

«Meie peamised nõuded on, et B-kategooria matkaauto jaoks peab juht omama vähemalt kolme aasta pikkust juhtimiskogemust ehk olema vähemalt 21 aastat vana. Samad tingimused kehtivad ka matkaautole, mille rooli saab istuda inimene, kellel on C-kategooria load. Lisaks peab vastutaval juhil olema Eesti Vabariigi juhiluba, pass või ID-kaart ja seda siis kindlustuse tarbeks,» kirjeldab meile oma reegleid Autosuvila24.

«Ma poleks iial uskunud, et eestlased on läinud matkabussiga puhkamise usku. Järgmisel aastal hakkan suve juba märtsis planeerima ja ehk saan siis selle bussi ka varakult renditud,» naeris Irina. «Kahju, et ma sel suvel bussi ei saanud, aga mõnes mõttes on see väga tore, et eestlased on taolise puhkamise enda jaoks avastanud. Eestis on ju avastamist väärt nii palju erinevaid kohti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles