Kullo kohviku juures ema kaotanud pojad saavad õnnetuses osalenud juhi kindlustuselt toetust (1)

Kuuuurija
Copy
Poeg leinamas ema.
Poeg leinamas ema. Foto: Kaader "Kuuuurijast"

«Kuuuurija» saates oma ema kaotusest rääkinud kolm poega said ühendust lumesaha juhiga, kes saatuslikus õnnetuses osales. Tänaseks saavad nad sahajuhi kindlustuselt rahalist toetust ning samuti on ema võlga aidanud tasuda heade inimeste annetused.

Aprillis rääkisid kolm poega südantlõhestava loo sellest, kuidas nad kaotasid poolteist aastat tagasi oma kalli ema, kes läks hommikul tööle ja jäi Tallinnas Kullo kohviku juures õnnetult lumesaha alla. Hukkunud naise kõige noorem poeg oli sel hetkel vaid 13-aastane. Kaotusvalus poisid pidi hooldama veel ka oma voodihaiget vanaema.

Peagi pöördus nende poole kohtutäitur Risto Sepp sooviga panna nende kodu sundmüüki ning noormehed pidid paluma abi juristilt.

Jurist Õnneli Matt hakkas noormehi nõustama ning sai üsna pea teada, et nende pärandvara ei ole õnneks pankrotis ning ema korterit ja oma kodu nad võlgade katteks müüki panema ei pea.

Ka «Kuuuurija» saate vaatajad annetasid poiste toetuseks kokku lausa 5412 eurot. Kohtutäituriga sõlmiti võla tasumiseks maksegraafik.

«Täname ja suur kummardus kõikide annetajate ning inimeste ees, kes on olnud sellel raskel ajal toeks. Kõikide nende inimeste abiga sai tasutud umbes pool võlast. Ma ei oleks iial osanud oodata sellist abi. Meie tore jurist Õnneli on olnud väga abivalmis ning töökas. Ta on teinud meile väga palju head ning asjad on liikumas paremuse poole. Tõtt-öelda ei oleks ma eales uskunud, et asjad sellise hooga minema hakkavad, kui asi saatesse läks. Tänu saatele ja heade inimeste toega saime tunduvalt paremale järjele,» kirjeldas praegust olukorda perepoeg Kaspar.

Matti sõnul said nad tänu saatele teada ka isiku, kelle traktori alla noormeeste ema õnnetul kombel jäi. Traktoristi esindaja kirjutas Mattile kirja juba samal õhtul, kui saade eetris oli.

«Traktoristi esindaja sõnul olid nad proovinud prokuratuurist saada infot kannatanu ja tema pere kohta, kuid ei olevat seda saanud. Eetris olnud «Kuuuurija» saade avas võimaluse, et noormehed ja traktorist omavahel kokku viia ja moraalses kahjus kokkuleppele jõuda. Loomulikult ei korva ema kaotust aga ükski summa,» ütles jurist Matt.

Noormeeste jurist pöördus ka lumesaha juhi liikluskindlustuse poole, mille kaudu nooremad poisid saavadki nüüd ülalpidamistoetust ja seda muide tagantjärele. Kindlustusele ei olnud varem teada, et kannatanu lapsed on alaealised või õpilased.

Et saada kätte ema pensionifondi osakud ja nende abil võlakoormust vähendada, aitas jurist Matt taotleda kohtult vajalikku luba, kuna üks lastest on ka praegu alaealine. Kohtuloa saamine lapse varaga tehingu tegemiseks võttis aega poolteist kuud. Õigusbüroo ÕIGUSNÕU tasus kohtumenetlusega seotud kulud ja nõustas noormehi pro bono ehk tasuta. Samuti suunati noormehed leinateraapiasse, mille kulud katab riik.

«Väikesed lahendused ja võidud ning parem toimetulek on juba saavutatud, kuid jäänud on veel töö prokuratuuri ja traktoristiga kriminaalasjas ja tsiviilkahjus,» lisas jurist Matt lõpetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles