Küünaldega kodu soojendanud ema ja poeg said tänu lahkele televaatajale uue kodu (2)

Kuuuurija
Copy
Tali külas, kesistes tingimustes elanud Urve.
Tali külas, kesistes tingimustes elanud Urve. Foto: Kuvatõmmis "Kuuuurija"

Möödunud talvel tegi «Kuuuurija» loo emast ja pojast, kes elasid väga äärmuslikes tingimustes ja kütsid suure pakasega tuba kalmuküünaldega.

Ema Urve ja poeg Eerik elasid kitsas väikeses korteris ja magasid põrandal magamiskottides. Selleks, et elamine natukenegi sooja peaks, olid uste ja akende ette pandud vanad tekid.

Veidi enne «Kuuuurija» saate eetrisse minekut sattus pere ka ohtliku rünnaku alla, kui kaks alkoholijoobes meest tungisid nende korterisse. «Ta lõi mulle mitu korda jalaga kõhtu, ka täna on kõht veel väga valus. Leidsin köögist veel telliskivi ning proovisin neid sellega tabada. Lõpuks suutsime politsei kutsuda,» kirjeldas Eerik kallaletungi.

Peale seda kartsid Eerik ja Urve Saarde vallas elada ning keeldusid päevasel ajal jalga õue tõstmast.

Ühel Tartust pärit televaatajal hakkas aga Urve ja Eeriku kannatusi nähes süda verd tilkuma. Nii püüdiski Jaanika (nimi muudetud, toim. teada) leida võimalust, kuidas neid aidata.

Eeriku ja Urve südamesoov oli leida kodu Mulgi vallas, kuid raha neil kodu ostuks polnud. Just selle unistuse otsustaski Jaanika nende jaoks täita.

«Uurisime Eerikuga koos internetis olevaid müügikuulutusi ja koostöös leidsime neile sobiva kodu. Egas mul väga palju raha pole jagada, kuid 6000 euro eest saime neile väga ilusa korteri,» rääkis abivalmis naine.

Pere abistamine oli Jaanika sõnul aga oodatust keerulisem ja nii on tulnud tal heateo nimel ka kõvasti oma närve kulutada.

«Valitakse vaid kindlatele parameetritele vastavaid asju jne,» püüab ta siiski Urvet ja Eerikut mõista.

Näiteks ei ole nad Jaanika sõnul julgenud ennast uues korteris pesta ja samuti kardavad nad aknaid avada. Esimesed päevad olevat nad korteris ringi käinud taskulambiga, kuna elektrit neil eelmises kodus ei olnud ning kõigega ümberharjumine võttis omajagu aega.

Tartust pärit Jaanika usub, et Urve ja Eerik harjuvad siiski vaikselt uue koduga ning tunnevad end seal peagi juba kindlamalt. Korter kuulub juriidiliselt Jaanikale, kes lubab emal ja pojal seal ilma suuremate kuludeta elada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles