Pärnakad hädas: Martensi väljakust on saanud pudelikummardajate meelispaik

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Martensi väljak Euroopa päeval.
Martensi väljak Euroopa päeval. Foto: Urmas Luik

Facebooki grupis «Märgatud24 Pärnus» tõstatasid linlased küsimuse, mida hakata peale Pärnu Keskuse ees alkoholi tarvitavate asotsiaalidega.

Pärnakad kurdavad, et poodi sisenedes peab pidevalt mööduma ebameeldivalt lõhnavatest asotsiaalidest ning vaatepilt pidi olema üsnagi õõvastav. «Sealne toimuv on rõve, labane, häbiväärne ja täiesti lubamatu. Hommikust õhtuni ainult parmud joovad ja lagastavad kesklinnas ja nii päevast päeva,» kirjutas postituse autor.

Alkoholilembelistele meeldivat väga väljakul magada, ennast kergendada ja vahelduseks ka magu tühjendada.

Kohalike meelest selline vaatepilt suvepealinnast aga head muljet ei jäta, kuid see pole ainus, mille pärast nad muretsevad. Vanurid ja liikumispuudega inimesed väljakul jalga puhata ei julge ning ka väikelaste emad kardavad sealt mööduda.

«Kuuuurija» võttis ühendust Pärnu Keskuse juhatajaga, et uurida, mis seal maja ees siis tegelikult toimub.

Juhataja selgitas, et kuigi väljak pole nende haldusala, vaid kuulub linnavalitsuse alla, on nad Port Arturiga koostöös pidevalt sellest olukorrast politseid teavitanud ja lasknud ebameeldivaid inimesi ka päris mitu korda sealt minema saata. Kuna selliseid olukordi, kus kaubanduskeskustel tuli politseilt abi paluda, oli palju, paigaldas politsei platsile isegi kaamera.

Selle kaamera abil saavad korravalvurid platsil toimuvat ise jälgida ja vajadusel sellele reageerida. Kahjuks on väljak aga endiselt asotsiaalide meelispaik isegi peale politsei korduvaid palveid neil sealt lahkuda.

Linlased loodavad, et avalik huvi ning see «Kuuuurija» lugu panevad ometi korravalvurid tööle nii, et väljakul saaks käia ka linnarahvas ja see ei oleks ainult kohalike eluheidikute kasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles