Peapiiskop Urmas Viilma pidi broneeritud piletiga Saaremaale saamiseks neli tundi ootama (1)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. Foto: Sander Ilvest

Eile Saaremaa maakoju suundunud peapiiskop Urmas Viilma sai perega Virtsu sadamas päikeseloojangut nautida ja seda just tänu segadusele praamiliikluses.

Viilma perel on Muhumaal kaunis maakodu, kus nad suviti püsivalt elavad. Seega on nad üsna tihedad praamiga sõitjad.

Peapiiskopi sõnul on kõik viimased aastad olnud ette broneeritud piletitega praamile saamine kui kellavärk, kuid eile broneering enam midagi ei tähendanud. Pileti järgi pidanuks saama nad praamile veidi enne kella seitset õhtul, kuid pidid ootama hoopiski kella kümneni. Sadamas olid nad valmis juba kella kuuest õhtul.

Järjekord praamile oli väga pikk, ulatudes Virtsu alevikust lausa välja. Viilmadel tuli ootamist alustada aleviku piiril asuva Alexela tankla juurest. See vahemaa on ligikaudu kolm kilomeetrit.

«Pean siiski rõhutama, et praamile paigutaja oli valmis kõigile olukorra erakordsust selgitama, vabandas korduvalt ja palus mõistmist,» sõnas toimetusele Viilma, kes nägi, et sadama töötajad andsid sel hetkel endast parima.

Sabas seisjad käitusid tema hinnangul rahulikult ning mingit vaheletrügimist ta ei märganud. «Usun, et kõik said aru, et olukord ongi erakorraline, ja said aru, et mingite eelistuste tegemine e-piletiga reisijatele ei oleks olukorda sugugi parandanud,» rääkis ta.

Liinibussid olid saanud siiski üldjärjekorrast mööda ja ka see oli Viilma meelest selles olukorras loomulik.

«Kahju on muidugi kõigist, kel mõnele üritusele või kontserdile jäi seetõttu minemata, kuid õnnetus on õnnetus, mida keegi ette ei näe. Minul ei ole kellelegi mingeid etteheiteid ja pigem tänan kannatlikkuse eest kõiki praamifirma töötajaid, kes pidid olukorda lahendama ja selgitusi jagama,» võtab piiskop olukorda mõistusega.

Egas Viilmadel aja peale minekut tegelikult polnud, sest kodu neil ju eest ära ei jookse. Vaid soovitud peatust Liiva poes nad kahjuks enam teha ei jõudnud. Pere koer oli ainus, kelle jaoks võis ootamine pikk tunduda, sest kitsas transpordipuuris tal hea olla ei olnud. Nii sai ta korduvalt Virtsu sadamas kauni mere ääres jalutada.

«Täna hommikul sõitsin kell 6.10 praamiga Kuivastust Virtsu suunas tagasi ja siis oli laev pooltühi ja liikus graafiku järgi. Mingeid probleeme ei olnud,» ei näe Viilma, et olukord nii hull oleks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles