Harju maakohus mõistis süüdi politseinikke peksnud mehe

Kuuuurija
Copy
Politseinikke rünnanud Mohamed Bakry Aly Hefny Abdelkarim Harju maakohtus.
Politseinikke rünnanud Mohamed Bakry Aly Hefny Abdelkarim Harju maakohtus. Foto: Madis Veltman

Harju maakohus karistas täna Mohamed Bakry Aly Hefny Abdelkarimi kümnekuulise vanglakaristuse ja ühe aasta pikkuse katseajaga, kuna ta peksis kinnipidamiskeskuses kahte politseiametnikku.

Eelmise aasta 18. septembril peeti kinni Egiptuse päritolu meesterahvas, kes toimetati seejärel Tallinna vangla juures asuvasse kinnipidamiskeskusesse.

Tugevas joobes mees ründas teda korrale kutsunud politseiametnikku jalgade ja käega. Lisaks haaras ta kinni politseiniku kõrist ja tõukas ta vastu seina nii, et kannatanu sai selle tõttu lahtise haava.

Teine politseinik, kes ka kähmlusesse sekkus, sai samuti egiptlaselt jalaga ning tedagi üritas mees näkku lüüa. Egiptlane töötas varem Peetri Konsumis ning varasemaid karistusi tal polnud.

Kui kohus küsis mehelt, kas ta saab nüüd aru, et vägivald on Eestis keelatud, kostis ta, et ta ei ole kedagi löönud. Sellest hoolimata jäi Abdelkarim prokuratuuriga kokkulepitud karistuse juurde ka kohtus.

Kohus mõistis mehelt välja ka kohtukulud – umbes 1300 eurot – aastapikkuse järelmaksuga. Kohtule selgitas mees, et tema sissetulek on 700 eurot kuus, millest ülalpidamiskulud moodustavad 400 eurot.

Politseinikke rünnanud Mohamed Bakry Aly Hefny Abdelkarim Harju maakohtus.
Politseinikke rünnanud Mohamed Bakry Aly Hefny Abdelkarim Harju maakohtus. Foto: Madis Veltman

Lisaks mõistis kohus mehele kriminaalhooldaja ja järelevalve all olles alkoholi pruukimise keelu, mille kohta oli mehel öelda vaid: «Tahaksin lõpetada, aga aeg-ajalt juhtub!»

Abdelkarimi kinnipidamise põhjuseks olnud lähisuhtevägivalla kahtluse suhtes on tänaseks kõik menetlused lõpetatud.

Abdelkarim sattus ka ise möödunud aastal peksmise ohvriks, kui juunis tungisid talle kallale noored, keda häiris mehe liputamine. Loe uudist siit.

Endise justiitsministri Urmas Reinsalu poolt propageeritavat ruumilist eripreventsiooni ehk kurjategija deporteerimist Eestist välja kohtus ei arutatud.

Abdelkarim mõisteti süüdi järgnevas:

§ 274. Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

(1) Võimuesindaja või avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes vägivalla toimepanemise eest seoses tema ametikohustuste täitmisega – karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles